Przedszkole nr 225 w Warszawie

Jadłospis

poniedziałek 29.06.2020 r. 

śniadanie: kasza kukurydziana na mleku; kanapki z pieczywa mieszanego; jajko gotowane; szczypiorek; herbata owocowa;

obiad: ryżanka; gulasz z piersi kurczaka; sałata lodowa; kasza kus - kus; kompot z owoców mieszanych;

podwieczorek: mleko; wafle ryżowe; owoc;

wtorek 30.06.2020 r.

śniadanie:  kanapki z pieczywa mieszanego z wędliną drobiową; ogórek; herbata owocowa;

obiad:  krupnik; makaron z serem i truskawkami; kompot z owoców mieszanych;

podwieczorek: bułka z masłem, pomidor; lemoniada cytrynowa; owoc; 

środa

śniadanie:

obiad: 

podwieczorek: 

czwartek

śniadanie:

obiad:

podwieczorek: 

piątek

śniadanie:

obiad:

podwieczorek:

 

Rodzaj owoców jest podawany na bieżąco w jadłospisie wywieszonym w szatni.

Surówki "lub/i"są do wyboru przez dzieci.

Pieczywo jest do wyboru przez dzieci: pszenne i/lub razowe.

Raz w tygodniu śniadanie jest w formie "szwedzkiego stołu" - dzieci same komponują knapki.

Codziennie podczas obiadu dzieci same nalewają sok lub kompot z dzbanków.

Wszystkie potrawy są wyrobem własnym kuchni przedszkolnej.

 

 Opracowanie jadłospisu: Agnieszka Senk - dietetyk.